Συνέντευξη έδωσε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς στον κύριο Αμβραμίδη, δημοσιογράφο της εφημερίδας ”Γνώμη”, η οποία δημοσιοποιήθηκε στο φύλλο της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου 2019.

Ο Δήμαρχος αποτύπωσε την πρώτη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί τόσο στα οικονομικά του Δήμου όσο και στην ευρύτερη λειτουργία του. Παρέθεσε ενδεικτικά στοιχεία που φανερώνουν το φαινόμενο της κατασπατάλησης σε ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις που εφάρμοσε η προηγούμενη δημοτική αρχή, επιπλέον αναφέρθηκε στη χαοτική κατάσταση της Δ.Ε.Υ.Α.Δ καθώς και το αναποτελεσματικό μοντέλο της διοίκησης του Δήμου έως σήμερα.

Τέλος εστίασε στο γεγονός πως για να υπάρξει πραγματική αλλαγή της πραγματικότητας που βιώνουμε απαιτείται υπομονή, συμμετοχή, θυσίες και ρήξεις με τις καταστάσεις που μας έφεραν εδώ.

Παρακάτω ακολουθεί ολόκληρη η δημοσίευση της συνέντευξης του Δημάρχου:

Δ.Σ.ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Τι συναντά ένας Δήμαρχος που αναλαμβάνει για πρώτη φορά τα καθήκοντά του; Παρότι το διάστημα που έχει περάσει αφότου εγκαταστάθηκαν οι νέες δημοτικές αρχές είναι μικρό, εν τούτοις κάποια πρώτα συμπεράσματα έχουν εξαχθεί. Ποια είναι αυτά τα συμπεράσματα στην περίπτωση του Σπύρου Μυλωνά στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας; Στη συνέντευξη που ακολουθεί ο δήμαρχος ξετυλίγει τη σκέψη του, καταγράφει το τοπίο που παρέλαβε και εξηγεί τις προθέσεις του για την ανάταξη του.

Συμπληρώσατε λίγο παραπάνω από ένα μήνα στη θέση του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας. Θα ήθελα να μου περιγράψετε τις πρώτες σας εντυπώσεις, την αίσθηση που έχετε αποκομίσει από τα νέα σας καθήκοντα. Και κάτι ακόμα, προεκλογικά χρησιμοποιήσατε υψηλούς τόνους έναντι της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Υπήρξατε υπερβολικός ή επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες σας;

Οι εντυπώσεις είναι ποικίλες. Οι περισσότερες αρνητικές και λιγότερες οι θετικές.  Θα ξεκινούσα από το γενικότερο πλαίσιο που διέπει την τοπική αυτοδιοίκηση. Η δημόσια διοίκηση σαν φιλοσοφία είναι πνιγμένη σε μια νομικίστικη κεντρική αντίληψη-διαχείριση των πάντων από εγκυκλίους, νόμους και γραφές της κεντρικής εξουσίας,  δημιουργώντας γραφειοκρατικούς θεσμούς- θέσεις που καταλήγουν να γίνονται δυνάστες ή φρένα κάθε προσπάθειας προόδου. Έτσι έχουμε μια δημόσια διοίκηση γραφειοκρατική, αναποτελεσματική με φαινόμενα διαφθοράς και κατασπατάλησης πόρων, μια κάκιστη δημόσια διοίκηση!

Σε τοπικό επίπεδο και σε άμεση σχέση με το προηγούμενο είναι πραγματικά οδυνηρό το πόσο κακό έχει γίνει για χρόνια στην λειτουργία των υπηρεσιών και της θεσμικής υπόστασης του δήμου κυρίως από μερίδα αιρετών οι οποίοι πιστεύουν ότι όλα γίνονται, όλα επιτρέπονται και όλα μπορούν να συμβούν! Αν σε αυτά προσθέσετε τις πελατειακές σχέσεις, το πολιτικό κόστος, την επιθυμία της επανεκλογής, τα συμφέροντα,  το γενικότερο επίπεδο παιδείας, πολιτισμού, γνώσεων και δυνατοτήτων, τότε εξηγείται πολύ εύκολα η σημερινή κατάσταση λειτουργίας και απόδοσης των υπηρεσιών του Δήμου που δεν είναι η επιθυμητή.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε πλήρως σε όσα αναφερθήκαμε προεκλογικά. Η κατάσταση που συναντήσαμε και συναντάμε καθημερινά είναι απογοητευτική λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό, πόρους, οργάνωση, αποτελεσματικότητα  αλλά και λόγω της απαράδεκτης λειτουργίας της απελθούσας δημοτικής αρχής.

-Ας πάρουμε την κατάσταση που παραλάβατε ανά αντικείμενο. Ποια είναι η οικονομική κατάσταση του Δήμου; Τι έχετε στο ταμείο και ποια είναι τα χρέη του Δήμου;

Η οικονομική κατάσταση του δήμου είναι κακή. Παρά τις μεγαλοστομίες της απελθούσας δημοτικής αρχής περί νοικοκυρεμένου Δήμου και ανθηρής οικονομικής κατάστασης, υπήρξε κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος σε ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις. Υφιστάμεθα καθημερινά την βιομηχανία των απευθείας αναθέσεων που καταφθάνουν στο Δήμο με την μορφή δικαστικών αποφάσεων. Μέχρι σήμερα εκτιμούμε ότι οι οφειλές του Δήμου ανέρχονται σε περίπου 600.000 ευρώ χωρίς να γνωρίζουμε που θα καταλήξει η κατάσταση αυτή γιατί είναι σε εξέλιξη.  Αυτά τα χρέη είναι ο προϋπολογισμός  του  τεχνικού προγράμματος του Δήμου για  ένα έτος.  Πρακτικά για ένα χρόνο πρέπει να εργαζόμαστε για να εξοφλήσουμε τις προεκλογικές σπατάλες της απελθούσας δημοτικής αρχής χωρίς να μπορούμε να κάνουμε το παραμικρό!

Ένα δεύτερο πεδίο αφορά τη Δ.Ε.Υ.Α.Δ. Ο Δήμος είναι γνωστός για τις διακοπές του νερού και για τα σχετικά προβλήματα. Πείτε μου παρακαλώ τι παραλάβετε και ποια είναι τα πρώτα σας βήματα;

Η κατάσταση στην Δ.Ε.Υ.Α.Δ είναι χαοτική! Με οφειλές προς ΔΕΗ, προμηθευτές και εργολάβους που ανέρχεται στα 2,7 εκατ. ευρώ. Με οφειλές πελατών από μη πληρωμή των λογαριασμών ύδρευσης 2.6 εκατ. €. Χωρίς μόνιμο προσωπικό και οργάνωση.  Η Δ.Ε.Υ.Α.Δ, αυτή την στιγμή είναι πλήρως εξαρτώμενη από την διάθεση των προμηθευτών και εργολάβων για την ύπαρξή της. Η δημοτική αρχή δυστυχώς επαιτεί για να συνεχίσει να υφίσταται η Δ.Ε.Υ.Α.Δ!

Σημειώνεται εδώ και η ευθύνη που υπάρχει για τις αντικοινωνικές  συμπεριφορές δημοτών που υποκλέπτουν νερό  ή αρδεύουν κτήματα τη στιγμή που το  νερό λείπει από τους γείτονές τους όπως επίσης και η αντικοινωνική συμπεριφορά της μη εξόφλησης των λογαριασμών ύδρευσης. Όλα αυτά τα φαινόμενα αλλά και η ανικανότητα και η πελατειακή συμπεριφορά της προηγούμενης δημοτικής αρχής οδήγησαν στο γεγονός της διάλυσης της Δ.Ε.Υ.Α.Δ και της έλλειψης νερού σχεδόν σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Η δημοτική αρχή πολύ σύντομα θα ανακοινώσει το πρόγραμμά της για την Δ.Ε.Υ.Α.Δ. Στόχος μας είναι να μην ξαναζήσουμε το εφιαλτικό φετινό καλοκαίρι, να υπάρχει νερό παντού, να ελέγξουμε την ποιότητα του και να πατάξουμε τα φαινόμενα κλοπών και σπατάλης με επιβολή  αυστηρών  προστίμων.  Παράλληλα πρέπει να πείσουμε τους συνδημότες μας να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ύδρευσης ως προϋπόθεση για την επάρκεια νερού.

Ας μιλήσουμε λίγο για το μηχανισμό του Δήμου. Είστε ευχαριστημένος με τις δημοτικές υπηρεσίες αλλά κι εν γένει με τις υπηρεσίες που ο Δήμος παρέχει στους δημότες;

Θα πω επιγραμματικά ότι στον Δήμο υπηρετούν φωτισμένοι άνθρωποι, υπάρχουν υπάλληλοι που κάνουν σωστά την δουλειά τους και υπάρχουν υπάλληλοι που δεν προσφέρουν και δυσφημούν τον δήμο. Όχι, δεν είμαι ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση του δημότη. Αυτό δεν σχετίζεται μονοσήμαντα με αυτό που λέγεται, δουλεύουν-δεν δουλεύουν οι υπάλληλοι αλλά και με την οργάνωση των υπηρεσιών, τον συντονισμό, τις προτεραιότητες, τον έλεγχο, τους στόχους,  το κλίμα συνεργασίας, τη χρήση της τεχνολογίας κ.α. Απαιτείται συνεχής συντεταγμένη προσπάθεια για να αποκατασταθούν οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ αιρετών και υπαλλήλων, να συνειδητοποιηθεί από όλους ότι το κοινό μας συμφέρον είναι η βελτίωση της απόδοσης μας με στόχο την εξυπηρέτηση του δημότη.

Τα προβλήματα που περιγράφετε είναι πολλά και δυσεπίλυτα. Δεν θα σας ρωτήσω τι θα κάνετε γι’ αυτά βήμα προς βήμα, αλλά θα ήθελα να μου πείτε τη φιλοσοφία με την οποία τα προσεγγίζετε.

Η φιλοσοφία μας είναι απλή. Για να αντιμετωπίσεις σύνθετα προβλήματα πρέπει να υπάρχει ομάδα συνεργατών,  αρχές, κανόνες, βούληση, κοινωνική συμμετοχή, στόχοι, αποτελέσματα. Δουλεύουμε πολύ στο να αποκτήσουμε αιρετοί και υπάλληλοι την νοοτροπία ομάδας, να ξεκαθαρίσουμε τους στόχους μας, να έχουμε συντεταγμένη πορεία στην οποία η κοινωνία έχει το δικό της μερίδιο συμμετοχής και ευθύνης. Επιδίωξη  μας είναι να αναστρέψουμε αυτή την ζοφερή εικόνα με αρχές, διαφάνεια, ενημέρωση και  συμμετοχή των δημοτών για ένα καλύτερο αύριο. 

-Όποια κι αν είναι τα προβλήματα που παραλάβετε κύριε Δήμαρχε, οι συνδημότες σας εμπιστεύτηκαν τη δημοτική αρχή και έχουν από εσάς προσδοκίες. Τι θα είχατε να τους πείτε σήμερα μετά τη σύντομη εμπειρία που έχετε αποκομίσει ως δήμαρχος;

Θα τους έλεγα ένα μεγάλο ευχαριστώ για την μέγιστη τιμή που μου επιφύλαξαν να με αναδείξουν πρώτο πολίτη του Δήμου. Θα τους έλεγα ότι θα πορευτούμε με τις αρχές και τις αξίες που συνεχώς αναφέραμε προεκλογικά και θα κάνουμε το καλύτερο για να βελτιωθεί η σημερινή κατάσταση. Θα τους έλεγα ότι για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα  απαιτούνται υπομονή,  συμμετοχή,  θυσίες και ρήξεις με καταστάσεις που μας έφεραν εδώ. Να είναι σίγουροι ότι εργαζόμαστε με ανιδιοτέλεια για το καλό του τόπου μας.