ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το φετινό καλοκαίρι επιδεινώθηκε, το ήδη τεράστιο πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετώπιζαν κοινότητες του δήμου δυτικής Αχαΐας, με συνεχείς διακοπές που άφηναν ολόκληρες περιοχές χωρίς νερό ακόμα και για πολλές ημέρες.

Η νέα δημοτική αρχή, έχοντας ως πρώτο μέλημά της το πρόβλημα της ύδρευσης στο Δήμο,  κατέβαλε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να  διαχειριστεί την κατάσταση και να δώσει πρόσκαιρες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι κοινότητες.

Έτσι αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα υδροδότησης στις κοινότητες Μετοχίου, Καραιΐκων, Σαγαιΐκων, Σαντομερίου, Μιχοΐου, Ματαράγκα και Απιδεώνα. Επίσης έγιναν ενέργειες για την αποκατάσταση προβλημάτων στην Κάτω Αχαΐα και στην κοινότητα Φώσταινας.

Επίσης αποκαθίστανται σταδιακά οι λειτουργίες του Βιολογικού Καθαρισμού και πλέον λειτουργεί κανονικά. Στόχος ωστόσο παραμένει ο Βιολογικός να γίνει ένας χώρος επισκέψιμος για το κοινό και τους μαθητές.

Τέλος, ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Ν. Μυλωνάς ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δημιουργηθεί μια ομάδα από δημότες που θα ασκούν έλεγχο της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού.