Μήνυμα του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, κ. Χρήστου Νικολάου, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας.

Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Τιμούμε την γυναίκα μάνα, την γυναίκα σύζυγο, την γυναίκα εργαζόμενη, την γυναίκα που πρόσφερε και προσφέρει στους κοινωνικούς αγώνες.

Η 8η του Μάρτη δεν είναι μια τυπική επέτειος αφιερωμένη στις γυναίκες. Είναι η μέρα που σηματοδοτεί τους αγώνες των εργατριών, των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων για την απελευθέρωση και τη χειραφέτησή τους από την εκμετάλλευση και την καταπίεση και τις κάθε είδους προκαταλήψεις σε βάρος τους. Είναι μέρα – δίδαγμα για τη δική μας και τις μελλοντικές γενιές, που μας δείχνει το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης όλων αυτών που μας ανήκουν και που μας στερούν.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη εξακολουθούν να παραμένουν οξύτατα, όπως η ραγδαία αύξηση της ανεργίας των γυναικών, η μείωση των μισθών και των κοινωνικών παροχών για την εργαζόμενη, τη μητέρα, η απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων αλλά και η βία κατά των γυναικών, σωματική και ψυχολογική.

Δε χωρά αμφιβολία, ότι η σημερινή πρωτοφανής οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, αναδεικνύει με έντονο τρόπο τη συρρίκνωση των εισοδημάτων, την απώλεια θέσεων εργασίας, την αύξηση των φόρων και τη μείωση των δομών του κοινωνικού κράτους που συνήθως έχουν ως εύκολα θύματα τις γυναίκες και τους νέους.

 Η Δημοτική Αρχή  στη συγκυρία αυτή  βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται , με όσες δυνάμεις διαθέτει δίπλα στις ειδικές ομάδες γυναικών που είναι πιο ευάλωτες όπως τις μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, τις μητέρες παιδιών με αναπηρίες, τις πολύτεκνες, τις άνεργες και τα θύματα βίας.

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γυναικεία παρουσία σε όλες της δράσεις  γιατί πιστεύουμε στις δυνατότητες των Γυναικών και ενισχύουμε το ρόλο τους στη Τοπική Κοινωνία έμπρακτα, προβάλλοντας και προωθώντας τις όποιες πρωτοβουλίες τους, καθώς και την ενεργό συμμετοχή τους στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

Πέρα και πάνω από επετειακούς χαιρετισμούς και εθιμοτυπίες, ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, μας υποδεικνύει ότι πρέπει να  αναλάβουμε περισσότερες πρωτοβουλίες και να αγωνιστούμε  με κάθε πρόσφορο τρόπο για την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών που αφενός θα εξαλείψουν κάθε είδους διάκρισης και ανισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα και αφετέρου θα εγγυηθούν την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις αλλά κυρίως τα δικαιώματα.

Η ισότητα πρέπει να είναι αβίαστη καθημερινή στάση ζωής!!!

Και μην ξεχνάμε: Η αγάπη, η ευτυχία, η ευγένεια, η καλοσύνη, η αξιοπρέπεια, η φιλία, η παιδεία και  ό, τι ομορφαίνει τη ζωή μας είναι γένους θηλυκού!

 

 

 

*[ Σήμερα 8 Μαρτίου 2019 ο Δήμαρχος παρέδωσε το γραφείου του στις γυναίκες… οι κύριες που ανταποκρίθηκαν και παρέστησαν ύστερα από το κάλεσμα του Δημάρχου και της κας Κοκκίνη, προέδρου της ΚΕΔΔΥ ήταν:

Δημητροπούλου Σταυρούλα

Ευσταθία Γιαννιά

Πλάκα Μαρία

Δελή Μαρία

Γαλαριώτη Νίκη

Νικολάου Ιουλία

Λαλιώτη Γεωργία

Φλίγκου Ζωή

Νικολοπούλου Λίνα

Σωτηροπούλου Ιωάννα

Τριανταφυλλοπούλου Βασιλική

Σωτηροπούλου Ανδριάνα

Κολυπέρα Λιολιώ

Λόη Ολυμπία

Κελάμη Θεώνη

Σταματάκη Έτζυ

Κονιδάρη Έλενα

Βεντιρόζου  Ζοζίτα

Βασιλική Δημητρακοπούλου

ακολουθούν μερικές φωτογραφίες, ενώ έπεται και επίσημο δελτίο τύπου για την συνάντηση- συζήτηση μεταξύ των κυριών].