Δήμαρχος

Dhmarxos

Δήμαρχος. Χρήστος Γεωργ. Νικολάου
Διεύθυνση: Σώσου Ταυρομένεος 50, Τ.Κ. 252 00, Κάτω Αχαΐα
Τηλέφωνο Γραμματείας: 26930 25000 Fax: 26930 22076
Κεντρικό E-mail: mayor@1321.syzefxis.gov.gr

Ο Χρήστος Νικολάου γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1965. Σύζυγος του είναι η Ιουλία Βαβαρούτα, με την οποία έχει αποκτήσει τρία παιδιά, την Αναστασία, την Παναγιώτα και τον Γιώργο.
 
Είναι απόφοιτος ασφαλιστικών σπουδών του Διεθνούς Οργανισμού Ελλάδας και Κύπρου (LIMBRA).
 
Στον επαγγελματικό τομέα, είναι Περιφερειακός Διευθυντής Πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής.
 
Υπήρξε δημόσιος υπάλληλος στο Kέντρο Yγείας της Κάτω Αχαΐας, όπου δήλωσε παραίτηση από τη μόνιμη θέση, προκειμένου να παλέψει στον ελεύθερο στίβο και στο ελεύθερο επάγγελμα, σε ηλικία 22 ετών.
 
Το έτος 1990-1991 ήταν πρωταγωνιστής στις διακρίσεις. Αναδείχτηκε πρώτος ομαδάρχης σε πανελλαδικό επίπεδο και σε ηλικία 23 ετών, έγινε ο μικρότερος Προϊστάμενος στην Ελλάδα. Πραγματοποίησε μεγάλη ανάπτυξη στην Ήπειρο , στους νομούς Πρεβέζης, Άρτας και Λευκάδας, που θεωρούνται και τα μεγαλύτερα του επιτεύγματα. Έπειτα, στους νομούς Κορινθίας, Λακωνίας και Αρκαδίας.
 
Έχει ταξιδέψει σε 19 διαφορετικές χώρες για εκπαιδευτικούς σκοπούς στο αντικείμενό του.
 
Πάντα ανήσυχος και δραστήριος συμμετείχε στα κοινά, έχοντας ενεργή συμμετοχή στους συλλόγους γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου  και Γυμνασίου Κάτω Αχαΐας , ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, που για πρώτη φορά ιδρύθηκε στο Δήμο Δύμης.
 
Είναι Περιφερειακός Διευθυντής σε επτά νομούς της πρώτης ιδιωτικής ασφάλειας στη χώρα, της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Το 2010 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος και εξελέγη πρώτος στη Δημοτική Ενότητα Δύμης.
 
Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Διοίκησης Οικονομικών – Παιδείας – Εμπορίου-Αστικής Κατάστασης τα έτη 2011-2012-2013, καθώς και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
 
Σήμερα είναι Δήμαρχος στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας που τόσο αγαπά και πρόκοψε επαγγελματικά. Στον τόπο που μεγάλωσε  και που εργάζεται εδώ και 30 χρόνια.
 
 
Όραμα του είναι ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας να γίνει ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ. Βασικός του στόχος είναι μια Δημοτική Αρχή που θα νοιάζεται για τους δημότες, που θα συμμερίζεται και θα βοηθά τους αδυνάτους, που θα μπει μπροστά στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της περιοχής και δεν θα κρυφτεί όταν τα μεγάλα συμφέροντα επελαύνουν κατά της δημόσιας περιουσίας, που θα διεκδικήσει ρόλο και λόγο ουσιαστικό, για όλα τα θέματα της περιοχής.