«Στην κορύφωση της φετινής θερινής περιόδου, θα ήθελα εκ βαθέων να συγχαρώ την ομάδα της Ναυαγοσωστικής Σχολής Marinerescuepatras για την άμεση και αποτελεσματική της δράση στις παραλίες της δυτικής Αχαΐας.
Όπως είναι γνωστό, η εξειδικευμένη ομάδα της Marinerescuepatras, επενέβη σε πολλά , δυστυχώς, περιστατικά στην περιοχή μας, σώζοντας συμπολίτες μας. Σε δύο μάλιστα από αυτές, οι ναυαγοσώστες, επανέφεραν δύο ηλικιωμένους οι οποίοι είχαν πιει πολύ νερό, λίγο πριν μεταφερθούν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας. Σε μια από τις καίριες επεμβάσεις των μελών της ομάδας, έτυχε να είμαι μπροστά και μπορώ να πω, ότι οι σωτήριες αυτές ενέργειες, μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφαλείς». 
Δήλωσε ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου για τους Ναυαγοσώστες που έχουν αναλάβει το έργο στις παραλίες της δυτικής Αχαΐας. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ναυαγοσωστική Σχολή Marinerescuepatras, δραστηριοποιείται στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας αλλά και ευρύτερα, παρέχοντας άριστες υπηρεσίες, στελεχωμένη από επιστημονικό προσωπικό και εκπαιδευμένους συνεργάτες.