Από τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, με αφορμή τα πολλαπλά προβλήματα τα οποία προκάλεσε το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας, είναι απαραίτητο να εκδοθεί  η πιο κάτω ανακοίνωση:

«Την ώρα που το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της δημοτικής Αρχής, οι κατά τόπους αιρετοί των Κοινοτήτων, συνδημότες και υπάλληλοι-εργάτες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, έδιναν (επί τρία 24ωρα) την άνιση μάχη με τα φαινόμενα της φύσης και τις μακροχρόνιες αδυναμίες γεωγραφικών σημείων της περιοχής, κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι περί αυτών περιφερόμενοι, θεώρησαν σκόπιμο, να επιτεθούν (διαδικτυακά) με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Δημάρχου κ. Χρήστου Νικολάου.

Μη γνωρίζοντας τα διαχρονικά προβλήματα υποδομών της Δυτικής Αχαΐας, τις πολυετείς ελλείψεις θωράκισης της περιοχής, αλλά και μέχρι που ακριβώς φτάνουν οι αρμοδιότητες του Δήμου, απέδειξαν ότι,  εν μέσω νεροποντών και καταστροφών, αυτοί το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν … η δίψα για την εξουσία!

Η Δημοτική Αρχή, έγκαιρα έχει επιχειρήσει – με ίδια οικονομικά και τεχνικά μέσα – να προστατεύσει οικισμούς, όπως πολλάκις έχει καλέσει εγγράφως τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να παρέμβουν και να εκτελέσουν εργασίες και έργα που απαιτούνται, βάσει συγκεκριμένων μελετών.

Είναι πλέον ολοφάνερο. Την ώρα που η Δημοτική Αρχή – στο μέτρο που τις αναλογούσε  και με ευθύνη απέναντι στους δημότες –  έδινε τη μάχη της στα ποτάμια, στα ρέματα και στους επικίνδυνους χείμαρρους… οι γνωστοί άσχετοι, σε όλα αδιάβαστοι και πολιτικά επιπόλαιοι μάγοι, επιδείκνυαν πολιτική ελαφρότητα.

Ο «χείμαρρος» ανευθυνότητας, για μερικά ψηφαλάκια, εν ώρα έκτακτης ανάγκης του τόπου μας, τους χαρακτηρίζει και τους καθιστά άκρως επικίνδυνους- εφήμερους πολιτικάντηδες».