Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η πρώτη ημέρα του Κρυμμένου Θησαυρού 2019, απευθυνόμενη σε Δημοτικά Σχολείου του Δήμου Δυτικής Αχαϊας, που επιλέχθησαν έπειτα από κλήρωση.

Η καρναβαλική επιτροπή του Αχαγιώτικου Καρναβαλιού, για πρώτη φορά φέτος, διοργανώνει το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, θέλοντας να μεταδώσει το καρναβαλικό πνεύμα στους λιλιπούτειους φίλους μας .

Το Δημοτικό Σχολείο Μαζαρακίου άνοιξε την αυλαία, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και την εποπτεία δασκάλων, μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου αλλά και γονέων.

Στο Μαζαράκι βρέθηκαν μέλη της Καρναβαλικής και διοργάνωσαν μία ολιγόωρη εκδήλωση με μουσική, παιχνίδι και σνακς. Ο κρυμμένος θησαυρός αφορούσε γρίφους εντός της αίθουσας και όλοι οι μαθητές πήραν μέρος σε αυτόν. Σκοπός του παιχνιδιού είναι τα Δημοτικά Σχολεία με τον καλύτερο χρόνο να λάβουν μέρος στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στις 2 Μαρτίου, στην Κάτω Αχαγιά, οπότε και έχει προγραμματιστεί το Καρναβάλι των Μικρών. Τότε θα ανακοινωθούν και οι χρόνοι των Σχολείων, προκειμένου να λάβουν μέρος τα Δημοτικά Σχολεία με τον καλύτερο χρόνο και να αναδειχθεί η νικήτρια ομάδα.

Επόμενος σταθμός είναι το Δημοτικό Σχολείο των Λουσικών. Μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής θα βρεθούν εκεί την Πέμπτη στις 7 Φεβρουαρίου.