Δήμος Δυτικής Αχαΐας

40ος Ποδηλατικό Γύρος «ΘΥΣΙΑΣ» από τον ΟΤΑΔ, τον ΠΟΠ και τον ΓΣ Δύμης

 

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

Ο Οργανισμός Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων ενώνει τις δυνάμεις του, για μία ακόμη φορά με τον Γ.Σ. Δύμης και τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών συνδιοργανώνοντας τον 40οΠοδηλατικό Γύρο «ΘΥΣΙΑΣ» προς τιμήν του ποδηλάτη Κανέλλου Κανελλόπουλου στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Eλλάδας και των Δήμων Πατρέων και Καλαβρύτων για την Εθνική Επέτειο της «25ης ΜΑΡΤΙΟΥ1821».

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 24 Μαρτίου 2017 ημέρα Παρασκευή και από ώρα 15:00 και θα συμμετάσχουν 300και πλέον αθλητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας, μέλη της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας, επαγγελματικές ομάδες ποδηλασίας με πολλές συμμετοχές στο εξωτερικό.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες είναι η εξής: αφετηρία η πύλη του Τείχους Δυμαίων (Άραξος)- Μετόχι και τερματισμός στο Λάππα (εντός του δάσους της Στροφυλιάς). Η αφετηρία της διαδρομής είναι μια πρωτοβουλία του Ο.Τ.Α.Δ. και του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών προκειμένου να αναδειχτεί το Τείχος Δυμαίων, μια προϊστορική ακρόπολη, το οποίο αποτελεί σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το μοναδικό παράδειγμα οχυρωμένης Μυκηναϊκής Ακρόπολης στη δυτική Αχαΐα καθώς και του δάσους της Στροφυλιάς, το οποίο μαζί με την περιοχή της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου αποτελεί ένα μοναδικό οικοσύστημα απαράμιλλης αισθητικής και οικολογικής σημασίας.

Μετά το πέρας του αγώνα και περίπου στις 19:30 το απόγευμα   θα γίνουν οι απονομές στους νικητές στο Τείχος Δυμαίων .

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 25/3/2017 θα συνεχίσουν με τον κλασικό πλέον αγώνα αντοχής 80Kmπου θα αρχίσει στις 09:00με εκκίνηση τον Μόλο Αγ. Νικολάου και θα τερματίσει στην Ι.Μ. Αγίας Λαύρας.

Ο αγώνας πραγματοποιείται προς την τιμήν των ηρώων του 1821.

 

 

OΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΞΕΝΟΦΩΝ Ι. ΜΠΑΧΡΑΣ

Add a comment

You must be logged in to comment.

Ημερολογιο αρθρων


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Powered by infoδημ developed by morphix
WCAG 2.0 (Level AA)